12 dec. 2011

Apostolul contrafăcut

Însemnat cu forme androgine, chipul îi tradează căutarea respectului fără de motiv şi încercarea de a umple o panoplie cu trofee de vânătoare sub acoperire. Pasul îi este calculat spre a se prezenta cu o siguranţă indubitabilă, iar vorbele au în ele consistenţe fără argumente, înţelesuri superficiale şi fărâme desprinse din dubioase obsesivităţi congestive.
Gesturile n-au nici faţă nici spate, sunt coroborate singurei dorinţe de autosatisfacere. Nici teamă, nici ruşine, nici îndemn spre smerita înnobilare.
Pe armonii pline de puteri eliberatoare îşi aruncă harponul măreţiei ce va fi câştigată, în schimbul cedării personalităţii, capitulării în panoplia cu figurine triste.
Buric al unei lumi inventate, aduce osanale anonimatului şi îşi anonimează propriile impresii despre sine. Induce idei, dar fură începuturi spre a-şi continua agonia extazică a mimetismului copleşitor.
Fără arme mai lungi de mărimea palmei, încearcă atacuri mortale colaterale cu speranţa de a lăsa impresia demascării atacatorilor trimişilor speciali pe Pământ.
Privit din faţă arată a fi blajinul care suflă în piper spre ceilalţi, cu buzele calculat rotunjite pentru ultimul sărut, cu ochii căutători în orizontul propriu, şi pletele fluturând în aura multicolor modificantă.
Privit din spate, oricine poate să vadă gârbovirea pricinuită de închipuiţii pumni primiţi în plex, din teama neîmplinirii dorinţei. Două mâini pregătite a sugruma sau a dezbrăca nu-şi găsesc niciodată odihna în continua balansare conformizată.
Lateralele-i definesc complexitatea structurii amorfe înfierbantată de mişcarea browniană a marii conflagraţii interne. Echilibrându-se în faţă în două puncte, în spate îi este sprijin capul spre a nu se dezechilibra în marea-i alergătură.
De sus e greu de desluşit ceva în groapa de potenţial în care se adună, fără stratificare, superioare potentialităţi, excentrice decăderi şi o multitudine de îndoielnice adevăruri incerte. Sporovăieli fără spor ţin locul predicilor moralizatoare injectând glumele pe post de anestezic al bunei simţiri. Elucubraţii învăţate prin citirea la lumina aparatului de sudură îndeamnă la o falsă pudoare a pisicii ce zgârâie rău când nu simte brânza bună în burduful de câine!
Când mantia apostolicească se va învrednici a nu se mai aşeza pe umerii înfulăriţi, contrafacerea va fi deferită înaltei idei dispreţuitoare.
Indicii: spiritualitate, date personale lipsă, superficialitate